Prada de dupa-amiaza

Si ca o paranteza, cateva dintre distractiile celor departe de casa:
Astazi l-am cunoscut pe domnul Petrica Pop, boss-ul singurului restaurant romanesc care a „supravietuit” in zona NRW. O mare onoare cinstita cu ciorba de perisoare si sarmale cu mamaliga si smantana. Pentru data viitoare am comandat iahnie de fasole. :)

8 gânduri despre „Prada de dupa-amiaza

  1. Ai avut noroc! Restaurantul românesc „Chez Gogou” („La Gogu”) din Aix-en-Provence e de evitat: cele mai industriale sărmăluţe în cea mai acră foaie de viţă, alături de cea mai de cauciuc mămăligă din lume. Noroc cu un vin moldovenesc (şi cu ţuica de la aperitiv) care a salvat situaţia. Şi ne-a şi tras în piept la plată, porcul, după bunele obiceiuri…

    Şi am înţeles că mai e unul românesc şi-n Paris, „Doina”, cică o oroare şi ăla.

    (Îmm, ce foame mi s-a făcut subit!)

  2. Domnul Petrica era asa de emotionat ca are oaspeti romani incat a uitat cu desavarsire de aperitiv. :))
    Ciorbita a fost chiar buna…. dar farfuria muuult prea mica. De fapt e mult spus farfurie, era o cescuta mai plinuta. Mamaligutza era din pacate sfaramicioasa, cam cum mi-a iesit si mie la prima si ultima incercare. :D

  3. hmmm sunt curios in ce parte a lumii ar avea succes un restaurant romanesc autentic… Si cand spun autentic nu vreau sa spun sa te fure la bani, sa te trateze urat etc. Vreau sa spun un restaurant din ala cum gasesti mai ales prin ardeal, unde mananci sanatos, nu foarte scump, nici pretentios (dar nici rustic cu animale impaiate pe pereti)…. unde gasesti o tochitura cu mamaliga branza si ou….. Chiar, ce foame mi s-a facut :)

  4. Simplu! În părţile de lume cu multă emigraţie românească! Toronto, de exemplu.

    În rest, sigur, e greu de spus. Mâncarea românească e bună, dar nu spectaculoasă. În plus, e o ştiinţă pe cale de dipariţie: maică-mea găteşte bine, dar nu se compară cu bunicile mele. Iar eu…

  5. Aici nu am intalnit un „restaurant romanesc” in care sa se gateasca numai mancare romaneasca. Din povestile domnului Petrica Pop se pare ca localnicii poftesc din cand in cand la ciorbita de burta si de perisoare dar, din cele patru pagini ale meniului, doar una avea preparate romanesti. Personal nu cred ca un restaurant romanesc ar avea mare succes aici, desi, intr-un fel, ii ducem lipsa. :D

  6. @A – ai dreptate, dar intrebarea mea trebuia sa fie „unde ar avea succes NU la romani”. Adica da, in Milano, Roma, Madrid etc au deja succes, pentru ca sunt foarte multi romani. Eu mi-as fi dorit sa fie un restaurant care sa aiba succes la straini. :) Destul de greu, nu? Si da, ai dreptate, bucataria romaneasca e cam pe cale de disparitie…

  7. Salut,

    Poti sa-mi scrii si mie numele si locatia restaurantului despre care ai pomenit, te rog? Am incercat sa gasesc ceva pe net, dar maretul google nu pare a fi in cunostinta de cauza cand vine vorba de restaurante romanesti in NRW.
    As vrea sa fac cuiva o surpriza.

    Multumesc anticipat :D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s